Wat is frontend development?

Frontend is het deel van een website of app dat voor een gebruiker zichtbaar is. De naam zegt het al: het is eigenlijk de voorkant. Het wordt ook wel user interface (UI) of gebruikersinterface genoemd.

Als je bijvoorbeeld een app of een webshop hebt waarbij je producten kunt aanschaffen, dan is de frontend het gedeelte waar de bezoekers de producten op de site of in de app zien staan.

De database/CRM, met daarin alle gegevens van de producten en de klanten, hoort daar dus niet bij.

Dit zijn de belangrijkste technologieën die gebruikt worden voor frontend development

HTML

Dit bepaalt de structuur van de website zoals bijvoorbeeld de headers, de afbeeldingen en de paragrafen.

CSS

Dit bepaalt hoe de HTML eruit komt te zien. Dus het gaat echt om de stijl dat bestaat onder andere uit het lettertype, de kleur en de grootte.

Javascript

Dit bepaalt hoe events op de site worden afgehandeld. Bijvoorbeeld de vervolgactie als er op een knop wordt gedrukt. Javascript stuurt, kort gezegd, alle de data van- en naar de backend.

De drie meest gebruikte JavaScript frameworks zijn Angular, Vue en React.

Misschien ook interessant

Internetdiensten

Internetdiensten Internetdiensten verwijzen naar de verschillende manieren waarop informatie en communicatie worden uitgewisseld via het wereldwijde web. Deze diensten stellen individuen, bedrijven en organisaties in

Wat is professionele fotografie?

Professionele fotografie verwijst naar een breed scala aan disciplines en praktijken waarbij fotografie wordt ingezet voor commerciële, journalistieke of artistieke doeleinden. In tegenstelling tot amateurfotografie,

Group 6 CopyCreated with Sketch.

Meer informatie?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.